Zrenjaninu zahvalnica Olimpijskog komiteta Srbije 1Foto: Grad Zrenjanin

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je danas sa saradnicima Zrenjanin i uručio Gradu Zrenjaninu zahvalnicu Olimpijskog komiteta Srbije.

Zahvalnica je dodeljena za sveukupan doprinos sportu i negovanju olimpijskih vrednosti. Kako je navedeno ovom prilikom, od Olimpijskih igara 1956. u Melburnu, Zrenjanin je na olimpijskim igrama do sada predstavljalo 47 sportista, trenera, sudija ili funkcionera. U Zrenjanin su stigle i 23 olimpijske medalje. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da su u Briselu bili pravični kada su priznanje “Evropski grad sporta” dodelili Zrenjaninu.

– U Olimpijskom komitetu Srbije poštujemo ovaj grad, tradiciju, sve njegove sportiste. Olimpijski komitet u mnogim gradovima organizuje različita takmičenja i trudićemo se da u našem fokusu bude i Zrenjanin – izjavio je Božidar Maljković.

Sastanku su, ispred Olimpijskog komiteta Srbije, prisustvovali i potpredsednik Žarko Zečević, izvršni direktor Damir Štajner i generalni sekretar Đorđe Višacki, član Izvršnog odbora OIK i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković. Gosti su, nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, posetili Sportsko odeljenje Narodnog muzeja Zrenjanin.

U Domu borilačkih sportova, posetili su rvačku reprezentaciju Srbije, koja se nalazi na pripremama u Zrenjaninu. Božidar Maljković je u pratnji domaćina obišao Aleju velikana i sportski kompleks u Karađorđevom parku i položio cveće na spomen-biste dr Ferenca Kemenja, osnivača modernih olimpijskih igara i bliskog saradnika Pjera de Kubertena, i Vilmoša Locija, prvog jugoslovenskog košarkaša sa sto odigranih utakmica u nacionalnom timu.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Zrenjaninu zahvalnica Olimpijskog komiteta Srbije”

  1. Zrenjanin nema ništa od te zahvalnice. Umesto toga, donesite novce i završite gradski stadion kako to dolikuje gradu koji je toliko doprineo sportu još od velike Jugoslavije pa do danas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.