Ambasada SAD: Spremna kancelarija DFC u Beogradu 1Foto: Facebook/ U.S. Embassy Belgrade

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je na Tviteru da je nova kancelarija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu spremna.

„Radujemo se dolasku izvršnog direktora DFC Adama Bolera i izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela. Jedva čekamo da počnemo da radimo“, navela je ambasada na Tviteru.

Delegacija Vlade SAD, predvođena izvršnim direktorom DFC-a Adamom Belerom, dolazi večeras u Beograd u okviru unapređenja ekonomske saradnje i razvoja, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE).

Boler je ranije najavio da će delegacija pripremiti otvaranje kancelarije DFC-a u Beogradu, kako je predviđeno sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa Kosova i Srbije koji je potpisan 4. septembra u Vašingtonu.

Delegacija, u kojoj je i izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel, sastaće se sutra u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Pre tog susreta, u rezidenciji ambasadora SAD u Beogradu Entonija Godfrija biće održan sastanak delegacije SAD sa delegacijama poslovnih zajednica Srbije i Kosova.

Državna delegacija SAD prethodno je boravila na Kosovu, gde su Boler i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali zajedničku izjavu u kojoj se potvrđuje namera DFC-a da pomogne podsticanje investicija između SAD i Kosova.

„Očekuje se da će novi Sporazum o podsticaju ulaganja između Kosova i SAD pružiti pristup čitavom spektru investicione podrške Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja SAD-a, kao i uspostaviti obaveze u vezi podrške Korporacije za projekte na Kosovu i kosovskom radu na njima“, navodi se u izjavi potpisanoj u okviru posete američke delegacije Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari