Auto-putevi u regionu: Ko prednjači, a ko ih uopšte nema? 1Ilustracija Foto: Jovana Tomić

Hrvatska ima 1.314 kilometara auto-puta što je najviše od svih zemalja Zapadnog Balkana. Srbija je trenutno na 962 kilometra, dok Crna Gora za sada uopšte nema auto-put.

Auto-put predstavlja najvišu saobraćajnu klasu puteva, a njihova zastupljenost i umreženost značajan je pokazatelj razvoja jedne države, piše Al Jazeera Balkans.

Izvori: Javna preduzeća zadužena za izgradnju auto-puteva i cesta, ministarstva, statistički uredi, mediji

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Auto-putevi u regionu: Ko prednjači, a ko ih uopšte nema?”

 1. Molim samo da ne upoređujete autoputeve u Srbiji sa onim u Hrvatskoj i Sloveniji. U srbiji je puno rupčaga, nestručnih popravki koje se vrše na isti način kao i ulice u nekom gradu. Dve, tri lopate asfalta i malo pogaziti sa cipelama. Prljavštinu i smeće na zelenim površinama oko autoputa da i ne spominjem.

  • To sto ima odpadaka po auto putu i na mestima za odmaranje to smo mi krivi lakse mu da spusti pored a ne da odnese u korpu a sto se tice rupa to si izmislio.

   • Ja ništa ne izmišljam. Godišnje prevozim oko 600-700 kilometara po srpskim autoputevima i vidim, kao što sam i napisao, nestručne popravke, rupe oko tih popravki….. Nigde osim u Srbije ne možete da vidite fleku na autoputu veličine 30×30 cm ili malo veću do 50×50. Autoput se tako ne popravlja. I tačno je da sam video putare koji su na autoputu malo pogazili cipelama tu fleku. Posle prve kiše tamo zazija rupa, ne baš velike dubine, ali i takva je dovoljna pri većoj brzini da ti se nešto dogodi sa vozilom.

  • Nemoj da bacaš smeće i…..ne pljujuj po svojoj domovini.. .osim ako nemaš rezervnu…

 2. Srpeeeer!!! Divni novi auto-putevi u Srbiji daju novu mogucnost Srbima da prilegnu po njima (naravno u zaustavnim trakama) i da pasu travu duz istih.

 3. Auto put koliko je dobar toliko i los.Dobar jer skracuje putovanje a los jer se placa i zagadjuje okolinu oko auto puta zbog izduvnih gasova koji su mnogo veci nego na magistrali.Ljudi koji zive u blizini neka im je bog u pomoci

  • Ja uopste ne volim auto-puteve. Em se placaju, em su dosadni za voznju, em zahtevaju cesta zastajkivanja zbog uzimanja kartica i placanja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.