Avioni Er Srbije od sutra na Terminalu 1 aerodroma Kenedi u Njujorku 1Foto: Er Srbija/ Promo

Er Srbija je objavila da će od sutra za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 međunarodnog aerodroma „Džon F. Kenedi“ u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji od 2016. sleću avioni srpske  avio-kompanije.

aerodromOvom promenom, kako je danas istaknuto, Er Srbija će se na Terminalu 1 pridružiti najvećim međunarodnim avio-kompanijama koje opslužuju Njujork.

Ukazano je da će, nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu „Džon F. Kenedi“.

Kako je u saopštzenju precizirano, uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3.

„Nakon što smo nedavno predstavili najnovije pojačanje u našoj floti, novi erbas A330 koji koristimo na letovima do Njujorka, i značajno unapredili uslugu, izuzetno nam je drago što ćemo ovom prilikom doprineti još boljem iskustvu putovanja za naše putnike“, izjavio je regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Srpska nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a broj letova će se postupno povećavati tokom letnje sezone.

Podseća se da letove na liniji Beograd – Njujork obavlja širokotrupni putnički mlaznjak, YU-ARB, koji nosi ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Tesla je većinu naučnih dostignuća i pronalazaka ostvario kao građanin SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari