Blokada saobraćaja u više gradova u Srbiji 1Foto: Z. Tomić (arhivska fotografija)

Vozači nezadovoljni cenom goriva blokirali su jutros saobraćajnice u više gradova u Srbiji.

Saobraćaj u Beogradu blokiran je jutros na Zrenjaninskom putu u oba smera, a na kratko je bio blokiran i most Gazela u pravcu ka aerodromu, ali su se vozači sa tog mesta sklonili nakon 15 minuta, a na teren je izašla saobraćajna policija.

Blokada je jutros od osam časova počela i na Ibarskoj magistrali. Blokirana su sela Ćelije i Županjac, a kako saznaje Danas, očekuje se da će se pridružiti i građani Lazarevca i okolnih sela.

Magistrala je potpuno blokirana u oba pravca, a na lice mesta je izašla i saobraćajna policija.

Saobraćaj je od jutros blokiran i u Novom Sadu na raskrsnici kod Futoške pijace. Novosadska policija snimala je registrarske oznake vozača, uz saopštenje da će dobiti prekršajne prijave ukoliko se ne sklone iz kolone.

Kako prenosi Fonet, saobraćaj je obustavljen i na raskrsnici Sremska Mitrovica – Šabac, Sremska Mitrovica – Drenovac, na pružnom prelazu Lička rampa, ali samo drumski saobraćaj, kao i na pravcu Smederevo – Kovin.

Takođe, blokada saobraćaja je i u Ljuboviji, na putu Mali Zvornik – Rogačica, Ruma – Šabac, na mostu kod Šapca, od Kragujevaca ka Kraljevu, u mestu Gruža.

Na Zrenjaninskom putu, skretanje ka Borči, saobraćaj je blokiran u oba smera, kao i od Bele Crkve ka Kovinu, prenosi Fonet.

Smederevo: I danas blokada kod Lipske rampe

Smederevci su i danas nastavili sa protestima zbog cene goriva, a blokiranje saobraćaja je bilo na raskrsnici na Lipskoj rampi, prenosi Podunavlje.info.

Za relativno kratko vreme, ubrzo po formiranju blokade, oko 8 sati, napravljena je poduža kolona, pre svega kamiona koji koriste ovaj putni pravac pored Železare, ka Smederevu, za Radinac, Kovin…

Incidenata nije bilo, propuštana su vozila sa decom i starijim osobama, pogotovo se izlazilo u susret onima koji su pokazivali papire, da idu kod lekara, tvrde učesnici protesta.

Blokada saobraćaja u više gradova u Srbiji 2
Blokada na Lipskoj rampi

Bila je tu, naravno, i saobraćajna policija, koja je upozoravala vlasnike vozila koja su bila deo blokade da čine prekršaj zbog koga mogu da odgovaraju, pa je palo i po koje slikanje telefonom od strane policije, ali to učesnike protesta nije pokolebalo, razišli su se nešto pre 11 sati.

O daljim akcijama, kako su kazali, kao i do sada, dogovaraće se preko društvenih mreža.

Protestna vožnja traktorima

Bavanište – Nezadovoljni cenom dizel goriva, poljoprivrednici Bavaništa i još nekoliko okolnih sela, organizovali su danas protestnu vožnju šezdesetak traktora, prenosi Podunavlje.info.

Traktoristi nisu blokirali saobraćaj, ali su ga dovoljno usporili. Nije se našao niko ko je bio spreman da pretiče ovakvu i ovoliku kolonu.

Blokada saobraćaja u više gradova u Srbiji 3
Foto Twitter

Bilo je tu poljoprivrednika iz nekoliko udruženja, a inicijator okupljanja je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije.

Jovica Jakšić, predsednik Upravnog odbora tog udruženja rekao je novinarima da je protest nastao zbog velikog nezadovoljstva poljoprivrednika koji ulaze u žetvu s gorivom koje plaćaju 160-170 dinara, dok njihove kolege u zemljama Evropske unije to isto gorivo plaćaju maksimalno 90 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari