Brnabić o nelegalnom objektu: Da idem tamo sa čekićem? 1Foto: Twitter / @SerbianPM

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u slučaju nelegalno izgrađenog objekta na Pančićeviom vrhu na Kopaoniku Vlada Srbije uradila sve što treba, da je izdato rešenje za njegovo rušenje i upitala novinare „da li hoćete da ja idem tamo sa čekićem i da počnem da rušim“.

Ne zanima me ko stoji iza toga, zakon je isti za sve, da li je to Ana, Zorana ili Jelena, izjavila je Brnabić novinarima u Republičkom geodetskom zavodu, koji je posetila sa ministarkom građevinarstva i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

Brnabić je odbacila tvrdnju da su u tom slučaju zakazale institucije države, navodeći da je Ministarstvo građevine upotrebilo sve u svojoj moći i izdalo nalog za rušenje tog objekta.

Ni od koga iz Vlade Srbije, ni od jednog ministartsva, uključujući Ministarstvo odbrane, niko nije tražio dozvolu kad je građen taj objekat, zbog čega smo reagovali sa inspekcijama i taj postupak je trenutno u toku, izjavila je premijerka.

Šta tačno želite da ja uradim, da odem tamo sa čekićem i da počnem da rušim, upitala je, dodavši da se nada da smo pravna država i da ćemo pustiti instiutcije da rade svoj posao.

Mihajlović je, takođe, rekla da su Vlada i institucije, uključujući i njeno ministarstvo, uradili sve po zakonu.

Ona je navela da je u međuvremenu stigla informacija da se krenulo u legalizaciju tog objekta.

Svašta se tu probalo, navela je, čak smo dobili dokument za ozakonjenje tog objekta, iako nije bilo zahteva za izdavanje građevinske dozvole, pa je u ponedeljak to odbijeno.

Nemoguće je legalizovati nešto što ne može tu da bude. Sada sledi procedura, ali ovo rešenje je konačno, kazala je Mihajlović i poručila da smo pravna država i da sada treba da pustimo da stvari idu svojim tokom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari