Brnabić: Povećano prisustvo francuskih kompanija na tržištu 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa delegacijom francuske federacije poslodavaca MEDEF da je zadovoljna što su mnoge države, među kojima je Francuska, prepoznale pozitivne efekte ekonomskih reformi Vlade Srbije, što pokazuje povećano prisustvo francuskih kompanija na tržištu.

Brnabić je ukazala na činjenicu da je proteklih godina dosta urađeno kako bi poslovni ambijent u Srbiji bio privlačniji za strane investitore, dodajući da će nastavak reformi doprineti još stabilnijem poslovnom okruženju i dolasku novih investicija.

Brnabić je ocenila da postoji širok spektar mogućnosti za saradnju sa stranim investitorima, zahvaljujući brojnim sporazumima o slobodnoj trgovini i drugim zakonskim podsticajima Vlade Srbije.

Napomenula je da francuske kompanije u Srbiji imaju dve velike investicije – beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, kojim će u narednih 25 godina upravljati francuska kompanija „Vansi“, i partnerstvo sa francusko-japanskim konzorcijumom u izgradnji deponije u Vinči.

Predsednik Francusko-srpskog poslovnog saveta Šarl Paradi, koji je predvodio delegaciju francuske federacije poslodavaca, naveo je da Srbija beleži značajan privredni rast, što daje više mogućnosti za investicije.

Paradi je objasnio da predstavnici asocijacije MEDEF već sedmi put borave u Beogradu, a da asocijacija svojim prisustvom u Srbiji, dužim od dve decenije, dokazuje koliko je ovo tržište važno za francuske investitore.

Predstavnici francuskih kompanija su poseban interes pokazali za učešće u projektima putnih i železničkih koridora, a razgovarano je i o saradnji u oblasti IT sektora, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari