Brnabić u Sijarinskoj banji podsetila penzionere na pomoć koju je najavio Vučić 1Foto: Screenshot Instagram/Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će država nastaviti da se bori i ulaže u Sijarinsku banju, Medveđu i Jablanički okrug, pre svega u sektor turizma, ponavljajući da penzionere u Srbiji od 1. januara očekuje povećanje penzija od pet odsto, kao i direktna podrška od 20.000 dinara u februaru.

Teško je ovde dovesti strane investitore, ali zato treba da ulažemo u prirodna bogatstva, u naše privrednike, da uradimo sami što možemo sami, da se u ovakvim predelima ne oslanjamo na strane direktne investicije, rekla je Brnabić posle obilaska Sijerinske banje.

Pošto ovde ima dosta penzionera, rekla je ona, čuli ste predsednika Aleksandra Vučiča da će do kraja godine biti isplaćeno 100 evra direktne finansijske pomoći, a od 1. januara povećanje penzija najmanje pet odsto i 20.000 direkne pomoći u februaru, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da posle posete Sijarinskoj banji i Specijalnu bolnicu „Gejzir“ nastavlja putovanje po Srbiji.

Prema njenim rečima, sa rukovodstvom opštine razgovaralo se o projektu izgradnje puta, odnosno povezivanju ovog kraja sa Kuršumlijom preko Radan planine, čime bi se spojile četiri banje, Caričin grad i Đavolja varoš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Brnabić (@anabrnabic)

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dva puta posetio ovo mesto, a danas na Svetog Iliju i premijerka je tu.

To je znak da država brine o svakom pedlju teritorije. Banje su najveće naše prirodno blago, a sa ovom posetom, Brabić je pokazala da su banje i nacionalna briga, rekao je Arsić.

Arsić je dodao da je sa Brnabić razgovarao o putu koji bi povezao Sijarinsku, Prolom, Lukovsku i Kuršumlijskuu banju i Caričin grad i Đavolju varoš kao regionalnu turističku destinaciju.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je ove godine dato 750 miliona dinara za 150.000 vaučera, a Sijarinska banja je izbila u top pet destinacija kod građana koji koriste vaučere.

Matić je rekla da je Ministarstvo finansiralo infstarukturne radove u banji, kao i manifestacije Gejzirske noći, a posete su pokazale da su se ulaganja isplatila.

Podsećajući da je 2002. godine radila u Koordinacionom telu za jug Srbije, Matić je navela da joj je drago što se danas više ne priča o takvim teškim temama, već je situacija sada mnogo bolje.

Premijerka će u toku dana posetiti Lebane i farmu „Mak“ u selu Pertate, a potom i lokalitet Caričin grad.

Brnabić će obići i industrijsku zonu Kosančić u opštini Bojnik.

Predsednica Vlade Srbije danas i sutra boravi u Jablaničkom okrugu, a u utorak će posetiti Leskovac, Vlasotince i Crnu Travu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari