Brnabić: Ulagati više u javne investicije i infrastrukturu 1Foto: Insajder.net

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom o prvim rezultatima sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike “The Policy Coordination Instrument”.

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate koje je Republika Srbija postigla u prethodnom periodu, saopštila je Vlada.

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDPu, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto.

S obzirom na činjenicu da je postignuta makroekonomska stabilnost, sagovornici su se složili da su u narednoj godini prioritet strukturne reforme.

U tom smislu, Ruf je pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se taj trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini. Premijerka je dodala da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari