Budžet Novog Pazara za narednu godinu 2,6 milijardi dinara, nema poskupljenja grejanja 1Novi Pazar Foto: Wikipedia/ Jovanvb

Skupština Novog Pazara usvojila je danas drugi rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od skoro 2,9 milijardi dinara, kao i budžet za narednu godinu kojim je planirano da se u gradsku kasu slije nešto više od 2,6 milijardi dinara.

Projektovani rashodi u 2019. iznose više od 2,5 milijarde dinara, dok lokalna samouprava planira da godinu završi u plusu od 60 miliona dinara.

Obraćajući se odbornicima, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je budžet za 2019. godinu investiciono, socijalno i razvojno orijentisan, iako je manji od ovogodišnjeg.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) kritikovali su predloženi budžet navodeći da nije programski niti transparentan, kao i da je četvrtina planiranih sredstava namenjena platama radnika lokalne samouprave.

Na predlog gradonačelnika, odbornici su izglasali da se sa dnevnog reda skine zahtev Gradske toplane da cena grejanja stambenog prostora poskupi sa 102 na 109 dinara po kvadratnom metru.

Skupština Novog Pazara je smenila vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća Dejana Nićiforovića, a na njegovo mesto imenovala šefa pravne službe „Gradske čistoće“ Vladimira Marinkovića.

Sa funkcija su smenjeni i ponovo imenovani vršioci dužnosti direktora „Parking servisa“ Armin Mehović, Zavoda za urbanizam Suat Ljajić i Doma zdravlja Ervin Ćorović a doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Zavoda za urbanizam.

Lokalni parlament usvojio je izmene odluke o utvrdjivanju doprinosa za uredjivanje gradjevinskog zemljišta po kojoj će investitori biti obavezni da plate 1,5 miliona dinara za svako nedostajuće parking mesto.

Odbornici su usvojili odluke o izradi plana detaljne regulacije za rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Tutin i o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata investicionog održavanja stambenih zgrada u Novom Pazaru.

Skupština Novog Pazara raspravljala je i o odgovornosti lokalne samouprave za požar u zgradi „Bor“, plaćanju troškova lečenja Ćamilu Jukoviću i davanju saglasnosti za asvaltiranje ulica, za šta je po navodima opozicije, a što je demantovala vladajuća većina, sredstva obezbedilo JP „Putevi Srbije“.

Te odluke nisu usvojene, ali su doneti zaključci po kojima je Centar za socijalni rad zadužen da proveri mogućnosti za pomoć Jukoviću, i pozvani gradjani i finansijeri da poštujući proceduru i ispunjavajući sve zakonom predvidjene uslove zatraže neophodne gradjevinske dozvole za izgradnju infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari