Budžet Vojvodine 77 milijardi dinara 1Foto: Pixabay/stevepb

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog budžeta AP Vojvodine za 2020. godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara, saopštio je vladin biro za informisanje. To je minimalno povećanje u odnosu na 74,9 milijardi dinara, koliko je utvrđeno rebalansom ovogodišnjeg budžeta. 

Iako se ne navodi iznos novca, vlada tvrdi da će predloženi budžet, kao i prethodne tri godine, održati visok nivo kapitalnih rashoda, iako je kompletna opozicija ocenila da je katastrofalno nisko ostvarenje planiranih ulaganja na svega 16 odsto u prvih devet meseci ove godine. 

Najznačajnija nova ulaganja u 2020. godini biće izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet centrom i početak projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra “Fruška gora“.

Vlada navodi da će se nastaviti sa ulaganjima u unapređenje zdravstvenog sistema, socijalnu zaštitu, kao i u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova.

Održaće se i nivo ulaganja u agrar, a predviđeno je i povećanje sredstava za vodoprivredni sistem, odnosno intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda.

Od započetih projekata, biće nastavljena adaptacija Gimanzije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa „Heterlendi“, opremanje Naučno-tehnološkog parka i adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari