Čadež u Njujorku pozvao svetske korporacije da investiraju na Zapadnom Balkanu 1Marko Čadež Foto: PKS

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) i Кomorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež pozvao je danas u Njujorku velike svetske korporacije, lidere svetskog biznisa, okupljenje na Godišnjem samitu organizacije „Кonkordija“ da dođu i investiraju na Zapadnom Balkanu.

„Pozivam zainteresovane za partnerstva, zainteresovane da vide region koji se razvija i raste, da nas kontaktirate i posetite“, poručio je Čadež na plenarnoj sesiji Samita, navodi se u saopštenju PKS-a.

Čadež je poručio da Кomorski investicioni forum posvećeno radi na rebrendiranju regiona i njegovom predstavljanju u svetu, kao mestu koje je vredno investicija i koje ulagačima garantuje profit.

„Pronalazimo zajednički jezik i interese, mislimo o budućnosti naše dece, više nego o stvarima koje nas razdvajaju“, naveo je Čadež.

Kako je naveo, forum je uspostavio zajedničku onlajn investicionu platformu kao koristan alat, sa svim potrebnim informacijama zainteresovanima za ulaganje i poslovanje u regionu, ali i smernicama vladama za unapređenje poslovne klime.

Čadež je u Njujorku, pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia) predstavio Zapadni Balkan kao investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

Na samitu učestvuju vlasnici, partneri, predsednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, medju kojima i svetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, Western Union, Mastercard, Walt Disney i drugi.

PKS navodi da će na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviti širokim spektrom tema i globalnih izazova – od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapredjenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža.

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u SAD 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja medjusektorskih partnerstava za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari