CarGo: Sastanak sa vladom ili protest "Borba protiv mafije" 1Foto: Pixabay/3284692

Udruženje građana „CarGo“ i kompanija CarGo Tehnologies zatražili su danas sastanak sa Zoranom Mihajlović i članovima Radne grupe uz prisustvo premijerke Ane Brnabić.

U suprotnom najavljuju organizaciju masovnog protesta u Beogradu pod nazivom „Budućnost Srbije – Borba protiv mafije“.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja CarGo, ovim povodom izjavio je da Zorana Mihajlović i taksi mafija na svaki način, protiv Ustava i protiv svih zakona žele da zabrane Udruženje građana „CarGo“, saopšteno je danas.

„I dalje radimo sve da izbegnemo poslednju opciju – a to je protest. Ovim putem još jednom tražimo sastanak, ali u prisustvu premijerke. Ukoliko ne dobijemo odgovor do srede odgovorićemo na pozive građana i članova i krenuti u masovan protest. Građani su od nas sve vreme tražili da izađemo na ulice, mi smo želeli da rešenje pronađemo u institucijama.

Međutim, ukoliko se nastavi sa pritiscima, prinuđeni smo na poslednju liniju odbrane Srbije, jer su Zorana Mihajlović i taksi mafija privatizovali sve institucije. Mafija želi da ugasi mladost Srbije, da iz zemlje protera inovacije. Mi ćemo zaustaviti ovo otimanje države od njenih građana“, rekao je Vučić.

Veliki protest članova ovog Udruženja, sa više od 120 hiljada članova, najavljen je danas posle sednice tzv „radne grupe“ za analizu i davanje predloga i mišljenja u vezi sa primenom propisa u oblasti taksi prevoza.

„Ova paradržavna struktura ima samo jedan jedini cilj – gašenje Udruženja,“ naglasio je Vučić i dodao da „niko od članova Radne grupe nije prisustvovao sednici, osim Zorane Mihajlović i Danijele Vazure.

Pored njih bili su prisutni Zoranini saborci, zaštitnici taksi kartela, a čak i njegovi predstavnici“. Ovo je još jedan dokaz da Zorana Mihajlović zloupotrebljava Vladu Srbije, njene odluke i zvanične organe. Strukture kojima ona rukovodi osnovane sa ciljem da se zaštiti taksi mafija u Beogradu neće uspeti u kršenju zakona i nasilnom sprovođenju interesa različitih kartela, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari