Da li će se peglana kobasica iz Pirota uskoro naći na tržištu Turske? 1Foto: Arhiva Ninoslava Stojadinovića

Udruženje proizvođača proizvoda od mesa iz Izmira, Manise i Turgutlua, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Turske, opšte direkcije za hranu i kontrolu, organizuje zoom prezentaciju potencijalnih proizvoda koji se mogu plasirati na tržište Republike Turske.

Na ovo takmičenje pozvano je 17 proizvođača, među kojima je i Ninoslav Stojadinović iz Pirota, proizvođač pirotske peglane kobasice ‘’Stojadinović’’.

Kako je saopšteno, najpre će biti urađena hemijska analiza proizvoda i analiza sastava proizvoda, potom i njihovo organoleptičko ocenjivanje .

U komisiji za ocenjivanje će biti istaknuti turski gastronomi i poznavaoci proizvoda od mesa. Komisija će imati 7 članova. Na ovo takmičenje pozvano je ukupno 17 proizvođača.

Iz Srbije i Pirota je poziv dobio ovogodišnji pobednik Sajma Pirotske peglane kobasice Ninoslav Stojadinović koji je potvrdio učešće na takmičenju a peglanu kobasicu poslaće u Tursku 15. februara.

U prezentaciji pirotske peglane kobasice će sa Stojadinoviem, učestvovati i predsednik Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice Marijan Savić. Biće prezentovani i potencijali Grada Pirota.

Pored pirotske peglane kobasice ‘’Stojanović’’ iz Srbije, biće prezentovani  i sušena kobasica od govedine i ovčetine iz Kirgistana, sušeno magareće meso iz Grčke, magareća kobasica iz Grčke, seftalja kobasica od jagnjetine sa Kipra, kobasica od mesa irvasa iz Finske, teleća kobasica sa sirom iz Ratingena iz Nemačke, sušena ovčetina iz BIH, sušena govedina iz BIH, sušeno meso od losa iz Norveške, kobasica od govedine i zečetine sa Kipra, dimljeni losos iz Irske, jagnjeća kobasica sa vinom iz Francuske, cervala zečija kobasica iz Švajcarske i sušena ovčetina iz Dalmacije iz Hrvatske.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Da li će se peglana kobasica iz Pirota uskoro naći na tržištu Turske?”

 1. E Pozoristanci
  A da li ste se zapanjili ispred malog ekrana N1 i odgledali sou program Prvog ministra ili Prve sve jedno,kako podnosi ekspoze kozna po koji put jos,100 dana Vlade.Mislim odnosi se i na buduca ekspozea a sad sto opozicija kuje pakleni plan,to je njihov problem,jeli.
  Nego da se vratimo temi,a da li ste ih videli kako stoje ponosito i gordo ministri,kao nasi vaterpolisti ili kosarkasi kad dodju iz belog Sveta ovencani slavom i zlatnom medaljom.
  A Bato moj
  Nego imam JA jedan predlog.Znaci uverili ste se i sami kako su disciplinovani,marljivi,puni elana,entuzijazma i sve tako to.
  Najbolje bi bilo posto opoziciji manjka discipline da pocnu sa vezbana disanja i joge a kasnije kad ukordiniraju dah da krenu sa iscitavanjem Dalekoistocnih mudraca.
  Sun Cua,Oshoa,Rumia i ostalih.A dobro ce im pomoci u vezi preliminarnih razgovora u vezi prvih izbora.
  Ipak ako nista drugo moramo im odati priznanje da su samodisciplinovani a sad iz kojih razloga to je njihova stvar a vasa ako mislite da ih nadmudrite,pocnite odmah sa vezbom disajnih organa da ne ispusite i sledeci put.
  Toliko i uzdravlje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.