Danas isplata 30 evra korisnicima socijalne pomoći i licima lišenim slobode 1Foto: Instagram/Ministarsto finasija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da je jutros počela uplata prvih 30 evra u dinarskoj protivvrednosti za 143.313 korisnika novčane socijalne pomoći i za 9.500 lica lišenih slobode, saopštilo je to ministarstvo.

„Svesni smo da je pomoć najpotrebnija našim najstarijim građanima i korisnicima novčane socijalne pomoći. Oni se nisu prijavljivali za ovu pomoć države, već im novac direktno leže na račune. Tako su penzioneri juče dobili prvih 30 evra, a danas će novac biti na računima i svim korisnicima socijalne pomoći i licima lišenim slobode“, rekao je Mali.

Dodao je da „građani sada konačno mogu da vide koliko je naša država jaka, stabilna, jer je u krizi pokazala da ima kapacitet da brine i o privredi i o građanima“.

Mali je podsetio da oko 1.700.000 penzionera u Srbiji u septembru može očekivati uplatu od 50 evra, a drugih 30 evra u novembru.

Uplata u iznosu od 60 evra za ostale građane počinje 12. maja, a očekuje se da će svima novac na računima biti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

„Više puta sam pominjao da je za nas potrošnja veoma važna. Sve što dajemo našim građanima se u velikom delu vraća u budžet, ljudi troše, kupuju proizvode. Nakon prošlogodišnje podrške u iznosu od 100 evra rezultat je bio vidljiv, jer smo u doba najveće ekonomske krize ikada, imali veoma mali pad privredne aktivnosti“, rekao je Mali.

U drugoj polovini maja uplatu od 100 evra mogu očekivati Srbi na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a nezaposlenima u južnoj pokrajini će biti uplaćeno po 200 evra.

Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.

Mali je podsetio da će svi oni koji budu do 31. maja dobili makar jednu dozu bilo koje vakcine od četiri dostupne u Srbiji, dobiti još po 3.000 dinara, a prijava za sve starije od 16 godina će trajati od 1. do 15.juna.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Danas isplata 30 evra korisnicima socijalne pomoći i licima lišenim slobode”

  1. Danas poštari u Novom Sadu vuku torbe sa vitaminima-u kesici su-bočica sa tabletima cinka,bočica sa vitaminom C i dve kutije sa vitaminom D.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.