Direktorka: Sajam preko noći surovo izguran iz poslovnog sna 1Foto: Beta/ Slobodan Miljević

Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je da sajam, pre izbijanja epidemije, imao odlične rezultate, najbolje u protekloj deceniji, ali da su potom značajne sajamske manifestacije odložene i kompanija je „preko noći surovo izgurana iz poslovnog sna“.

Satisfakcija je bila i činjenica da je koncept masovne kovid-bolnice, primenjen baš na Beogradskom sajmu, poslužio kao uzor mnogim drugim i mnogo većim svetskim sajamskim prostorima da postupe na isti način, rekla je Selić za Večernje novosti.

Kao najveća nepravda, međutim, zadesila nas je negativna percepcija takve situacije u javnosti i samih korisnika kovid bolnice, rekla je Selić.

Ljudski razumljiv, ali odijum javnosti psihološki je povezao sve ružne strane pandemije sa našom kompanijom. Ta kovid bolnica za nas, ne samo psihološki, nego i egzistencijalno, predstavlja tešku žičanu ogradu, ukazala je ona.

Selić je najavila da će Beogradski sajam, kada fizičke i regulativne okolnosti dopuste, istog časa preduzeti sve da nadoknadi izgubljeno.

Jasno je da će do normalizacije svih vrsta fizičkih i drugih komunikacija neizbežno biti suspendovan znatan deo njegovog međunarodnog karaktera, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari