Đilas pita premijerku: Zašto odmah ne počne isplata pomoći onima koji su ostali bez posla 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas upitao je danas premijerku Anu Brnabić zašto Vlada Srbije ne krene odmah da isplaćuje pomoć građanima koji su zbog epidemije korona virusa ostali bez posla a ne od juna, kako je najavljeno.

Upitao je predsednicu Vlade i zašto ne donesu odluku da svi poljoprivrednici mogu da budu u svojim njivama svakog dana do zalaska sunca.

„Zašto ne donesete odluku da deca sa autizmom mogu u pratnji roditelja da budu na ulici i u vreme policijskog časa, jer su dnevne rutine za njihovo zdravlje i mir jako važne. I zašto se, kao  što to traže udruženja, ne usvoji posebna procedura ukoliko se oni ili njihovi roditelji zaraze koronom, a koja podrazumev da ih nećete razdvajati“, upitao je Đilas a preneo je SSP.

On je ponovo zatražio da umesto jednom nedeljno, građanima starijim od 65 godina bude dozvoljeno da izađu iz svojih domova svakog dana u terminu od 18 do 19 časova kada je ostalim građanima zabranjen izlazak zbog policijskog časa.

„Dakle sat vremena dnevno pod uslovom da imaju masku i rukavice, zaštitu. Ti ljudi su već u karantinu određeno vreme, već su izolovani, znači nemaju virus i neće ga dobiti time što su izašli da prošetaju, a mnogi su srčani bolesnici, dijabetičari i čak je korisno za njihovo zdravlje da izađu“, dodao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari