Dogodine proizvodnja sedišta za BMW u kragujevačkom pogonu Janfeng 1Foto: EPA-EFE/LAURENT DUBRULE

Proširenje Slobodne zone Šumadija direktno će, kažu u toj zoni, doprineti realizaciji planirane investicije od 35 miliona evra, jer će na proširenom posedu brendirani proizvođač početi izradu sedišta za BMW.

Mada u zoni “Šumadija” ne navode ime budućeg proizvodjača sedišta za BMW, javna je tajna da se na rečenom “proširenom posedu” te zone gradi novi pogon kineskog proizvodjača delova i pozicija za enterijer automobila Yanfeng.

Ta kineska kompanija, koja slovi za najvećeg proizvodjača enterijera za automobile,na svetu, u zoni „Šumadija” već ima fabriku koja je sa radom počela u decembru prošle godine, i u kojoj je angažovano oko 370 radnika.

Direktor Slobodne zone Šumadija Marko Vujnović rekao je, penosi portal InfoKG, da se u prvoj polovini naredne godine očekuje zaposlenje 290 radnika u novom industrijskom pogonu (Yanfenga).

U Slobodnoj zoni “Šumadija” posluje i španski proizvodjač auto- delova Teknia, koja je u Kragujevcu prisutna godinama unazad, ali je do početka 2020. , radila u pogonima nekadaćnje Zastavine fabrike “21. oktobar”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari