Drakslmajer zbog pandemije otpustio deo radnika iz pogona u Zrenjaninu 1Foto: Pixabay/jannonivergall

Nemački proizvođač automobilskih setova Drakslmajer ponovo je prinuđen da smanjuje broj angažovanih radnika u svom pogonu u Zrenjaninu zbog globalne krize u automobilskoj industriji.

Kako navode u ovoj firmi, kriza izazvana korona virusom ima značajan uticaj na globalnu ekonomiju i proizvođače automobila širom sveta.

Kako je izjavio Ralf Kapel, generalni direktor Drakslmajera, menadžment je odlučio da sa januarskom zaradom isplati jednokratni bonus.

Zbog toga što su neki od klijenata ove firme u potpunosti obustavili proizvodnju na nekoliko meseci, te su imali smanjeni obim posla, Drakslmajer je odlučio da otpusti deo radnika, tako da nije mogao da koristi državnu pomoć koja je kao uslov imala da poslodavac ne može da smanji broj radnika za više od 10 odsto.

Prema njegovim rečima, Drakslmajer se trudi da sačuva svako radno mesto i da uštedi u mnogim oblastima svog poslovanja, kako bi prevazišao krizni period i dugoročno osigurao hiljade radnih mesta. Iako nije obelodanjen broj radnika kojima nije produžen ugovor, poznato je da je pre krize izazvane korona virusom Drakslmajer angažovao blizu 7.000 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari