Drugi dan blokade zbog cene goriva 1Foto: Dušan Dželebdžić Tviter/ @dusandz

U više gradova u Srbiji vozači su i danas blokirali saobraćajnice protestujući na taj način zbog visoke cene goriva.

Grupa vozača danas je oko 17 sati blokirala Slaviju. Nešto posle 18,30 sati zatvorena je i Deligradska ulica, a stali su i tramvaji u Nemanjinoj. Prema pisanju Blica, pokušaj nekolicine vozača da blokiraju Autokomandu nije uspeo.

Drugi dan za redom sat vremena su u blokadi bili most preko Zapadne Morave na putu Kraljevo-Kragujevac, most preko Ribnice na putu Kraljevo-Vrnjačka Banja, kao magistralni put Kraljevo-Preljina. 

Saobraćaj je obustavljen i na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica, na auto-putu Beograd-Zagreb, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. 

Automobilima je zaustavljen saobraćaj na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine, zatim na Ibarskoj magistrali kod Ćelija, kao i u Preljini. 

Automobili su stajali kod Banatskog Karlovca, Odžaka. Prema najavama nove blokade biće organizovane od ponedeljka u jutarnjem špicu u sedam časova na Gazeli i tokom popodneva na Novom Beogradu.

Vojvođanski istraživačko – analitički centar Voice je preneo da je jedan od učesnika protesta Slobodan Boba Vukašinović iz Inđije pozvan na informativni razgovor u policijsku stanicu.

Nakoj jučerašnjeg protesta oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je učesnike protesta okarakterisao kao neodgovorne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari