Država Srbija preuzela od Srbijagasa vlasništvo nad preduzećem Transportgas 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisala je danas sa direktorom „Srbijagasa“ Dušanom Bajatovićem ugovor između Vlade i JP „Srbijagas“ kojim vlasništvo nad „Transportgasom“ prelazi sa „Srbijagasa“ na Republiku Srbiju.

Transportgas Srbija d.o.o. Novi Sad registrovan je za obavljanje delatnosti transporta prirodnog gasa i upravljanja transportnim sistemom prirodnog gasa.

Mihajlović je izjavila da potpisivanje ugovora predstavlja prvi korak u reformisanju ne samo „Srbijagasa“, već gasnog sektora u Srbiji i da je Srbija dobila nezavisnog operatera za gas.

Ona je navela da je 2021. godina izuzetno važna i kada je reč o zelenoj energetici, i naglasila da će gasne elektrane biti od ogromnog značaja za energetsku bezbednost Srbije.

Bajatović je rekao da će „Srbijagas“ u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom aktivno raditi na ispunjavanju zahteva za ubrzanom gasifikacijom Srbije i na sprovođenju plana restrukturiranja, kako bi bili ispunjeni zahtevi za otvaranje klastera 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari