Dve trke i "Cerski marš" 1Foto: www.wikipedia.org

Predstavnici grada Šapca potpisali su ugovore sa čelnicima Moto i Biciklističkog saveza Srbije o održavanju dve trke na planini Cer pod nazivom: „Stazom ratnika – Cer 2017“.

Osim razvoja sporta, cilj ovih manifestacija biće i promocija razvoja turizma. To su praktično prve takve manifestacije, jer je dosad sve bilo bazirano na proslavi Cerske bitke, bez nekih drugih sadržaja. Očekuje se da ovim trkama prisustvuje tri do četiri hiljade gledalaca.

Pogodnost jeste ta što je Cer planina sa očuvanim biodiverzitetom pošumljena oko 70 odsto i što ima pogodne staze za moto sport. U okviru proslave Cerske bitke biće organizovan i „Cerski marš“ od Šapca do Tekeriša, uz učešće oko dve hiljade mladih. Na Ceru od turističkih sadržaja postoji samo planinarski dom, dok su na vrhu vojni objekti, odakle je zabranjeno snimanje. Ipak, Turistička organizacija čini sve da ovu planinu približi građanima, tako da se svake nedelje organizuju promotivne ture, a polovinu cene snosi grad.

Kiša pokvarila „Noć muzeja“

Iako je za „Noć muzeja“ u Šapcu bilo pripremljeno čak 13 destinacija, kiša koja je počela da pada oko 20 časova pokvarila je ovu prestižnu manifestaciju. Prethodnih godina u Šapcu je za „Noć muzeja“ bilo od 15 do 20 hiljada posetilaca, ali su mnogi odustali zbog padavina i hladnog vremena pogotovo tamo gde su bili predviđeni sadržaji na otvorenom. Najveće interesovanje vladalo je za izložbu u Narodnom muzeju o Tesli i Pupinu, kao i za izložbu o fotografiji i fotografskim aparatima u Biblioteci šabačkoj, a takođe je bila posećena izložba o dinastiji Obrenović u Kulturnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari