Ekološki sertifikat hotelu Mona na Zlatiboru 1Foto: Hotel Mona

„Sa ponosom ističemo da je ovo prvi put da je jedan u potpunosti srpski brend, koji nije deo internacionalnog hotelskog lanca u Srbiji, dobio “Zeleni ključ”. Hotel „Zlatibor Mona“ je ujedno i jedini hotel kod nas, van Beograda, koji je nagrađen ovim prestižnim sertifikatom. Nastavljamo sa stvaranjem promena na nivou zaštite životne sredine i ekološke održivosti. Na ovaj način omogućićemo našim gostima da svojim boravkom u hotelu doprinesu ostvarivanju ciljeva “Zelenog ključa”, navedeno je u saopštenju „Mona hotel menadžment“ kompanije.

Hotel „Zlatibor Mona“ je, navodi se, „poznat po tome da je oduvek čuvao i poštovao životno okruženje u kojem posluje, brinuo o lokalnoj zajednici i podizao ekološku svest kako zaposlenima tako i gostima“.

„Zeleni ključ“ je, podsećaju iz te kompanije, jedan od programa Međunarodne fondacije za obrazovanje u oblasti životne sredine i propisuje poslovanje u skladu sa visokim kriterijumima održivosti.  Više od 3.000 hotela u 57 zemalja nosi ovaj eko-sertifikat, čiji ciljevi su povećavanje primene ekološki prihvatljivih i održivih metoda rada, kao i razvoj ekološke svesti i podsticanje na promenu ponašanja gostiju, zaposlenih i dobavljača.