Energetska efikasnost u fokusu 1

Gradonačelnici Šapca i Nove Gradiške Nebojša Zelenović i Vinko Grgić potpisali su Sporazum o privrednoj saradnji.

Sporazum se temelji na projektu prekogranične saradnje koji je raspisala Evropska unija. Sporazumom će biti realizovana saradnja između novogradiškog Industrijskog parka i Industrijske zone Grada Šapca. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da mu je zadovoljstvo i čast što je boravio u Novoj Gradiškoj i potpisao ugovor koji je važan za oba grada.

– Dosadašnja pozitivna iskustva i saradnja s Novogradiščanima daje nam osnove za uspostavljanje i razvijanje dalje privredne saradnje. Grad Šabac je u Srbiji lider u energetskoj efikasnosti, do sada smo ostvarili nekoliko različitih projekata iz tog područja. Ali uvek rado učimo od suseda, jer smo uvideli da u timu gradonačelnika Vinka Grgića imamo dobrog partnera, istakao je gradonačelnik Šapca. Kako je rekao gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, radi se o vrednom projektu.

– Planiramo projekte energetske efikasnosti i edukacije vezane za privrednu delatnost koji će doprineti razvoju prekogranične saradnje i edukaciji ljudi, posebno onih starije životne dobi. Na taj će način oni će povećati svoju konkurentnost prilikom zapošljavanja, a s druge strane energetska efikasnost će doprineti funkcioniranju Industrijskog parka, podvukao je gradonačelnik Nove Gradiške.

Ivana Trupina, zamenica gradonačelnika Nove Gradiške, rekla je da joj je drago što su uspostavili saradnju s Gradom Šapcem, jer je Gradska uprava grada Šapca do sada sarađivala na nekoliko projekata s Brodsko-posavskom županijom i bili su uspešni u realizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari