Er Srbija obnovila letove iz Niša 1Foto: Beta/ Saša Đorđević

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila je da je od danas, letom na relaciji Niš – Frankfurt (Han), ponovo uspostavila avio-saobraćaj sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“.

Za danas je planiran i povratni let ka Nirnbergu, navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da su veoma zadovoljni što obnavljaju letove iz Niša koji su od izuzetnog značaja za povezanost ovog dela Srbije i što obnavljaju veliki broj destinacija i daju važan doprinos oporavku avio-saobraćaja u regionu.

„Pored letova do Frankfurta (Han) i Nirnberga koji su počeli danas, kao što je predviđeno, Er Srbija planira da sa serodroma ‘Konstantin Veliki’ od 30. juna počne da leti do još tri destinacije“, rekao je Nejsmit.

On je izrazio zadovoljstvo i što ta kompanija nakon veoma izazovnog perioda, predvodi obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogodjena pandemijom korona virusa.

„Počeli smo da letimo medju prvima u ovom delu sveta, postepeno povećavamo nedeljni broj letova i nastavljamo da prilagođavamo red letenja daljem razvoju situacije“, rekao je Nejsmit.

Od danas putnici se na let iz Niša mogu prijaviti putem interneta, a Er Srbija će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa više od 20 gradova.

Pored toga, kompanije će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno, a od 30. juna uspostaviti i letove sa Aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.

Tokom jula je planirano uspostavljanje letova ka dodatnim gradovima čime će ukupan broj destinacija biti povećan na oko 40.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari