Er Srbija vraća novac putnicima 1Foto: FoNet/ Action Global Communicatio

Svi putnici Er Srbije kojima su otkazani letovi zbog zatvaranja Aerodroma Nikola Tesla za putnički saobraćaj imaju pravo na povraćaj novca.

Da bi dobili svoje pare nazad potrebno je da ili pozovu Er Srbiju preko kol centra ili da se obrate agenciji preko koje su zakazali let. Pored refundiranja, putnici mogu i da promene datum odnosno destinaciju putovanja bez dodatnih troškova pod uslovom da novo putovanje zakažu do kraja godine.

Vlada Srbije prethodno je odlučila da svi komercijalni letovi sa i do beogradskog aerodroma budu otkazani u nameri da suzbije dalje širenje korona virusa.  Zbog ove odluke stotine građana našli su se u nedoumici šta će se desiti sa njihovim kartama a kol centar Er Srbije postalo je skoro nemoguće dobiti.

Desetine poziva potrebno je da bi se uopšte uspostavila veza a potom i 15-ak minuta čekanja da bi se neko od operatera javio. Zbog velikog broja zahteva građana iz Er Srbije apeluju da ih u ovom periodu zovu samo putnici čiji su letovi zakazani u narednih 48 sati.

– Globalno uvođenje ograničenja putovanja u cilju sprečavanja širenja korona virusa dovelo je do značajnih poremećaja u saobraćaju. Zbog toga kontakt centar Er Srbije prima veliki broj poziva i moguće je duže čekanje. Er Srbija apeluje na putnika na čije letove utiču pomenuta ograničenja da se suzdrže od pozivanja kontakt centra ukoliko njihovi letovi nisu zakazani u narednih 48 sati. Naš prioritet je da pomognemo putnicima koji treba da putuju u narednih 48 sati – poručuju iz Er Srbije.

U Srbije je prethodno za putnički saobraćaj zatvoren aerodrum Morava u Lađevcima, a potom i aerodrom Konstantin Veliki u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari