Foto: beg.aero

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je veoma zadovoljna zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva.

Pet godina od uspostavljanja partnerstva Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima i možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne avio kompanije, izjavila je Brnabić.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi Robin Kamark.

Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner, poručio je Kamark.

Danas je saopšteno i da je Er Srbija za 2017. godinu prijavila neto dobit od 15,7 miliona evra, što je za 14,8 miliona više nego u 2016.

U četvrtoj godini poslovanja ukupni poslovni prihod avio kompanije dostigao je 288 miliona evra. Na osnovnu detaljne poslovne analize i zahvaljujući novom pristupu i merama, operativni troškovi smanjeni su za sedam odsto, dok je istovremeno povećan prihod od prodaje za četiri odsto.

Ukupan broj putnika prevezenih u 2017. ostao je na nivou iz prethodne godine, što znači da je, uprkos konsolidovanju mreže letova i porastu konkurencije, nacionalna avio kompanija prevezla 2,62 miliona putnika.

Obim kargo prevoza u 2017. povećan na 6.156 tona, što je u odnosu na 2016. godinu povećanje od 25,3 odsto.