Fabrici u Kragujevcu o finansijskoj podršci lokalnim samoupravama 1Foto: EU PRO

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici boravi u Kragujevcu gde će uručiti odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšaviju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave.

Uz finansijsku podršku (EU) preko pet miliona evra ove lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije, kao i projekte poslovne infrastrukture, što će doprineti stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja odnosno jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou.

Tokom boravka u Kragujevcu, Fabrici će se sastati sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem i posetiti zgradu Legata akademika Nikole Koke Jankovića čija izgradnja je finansirana sredstvima grada Kragujevca i Evropske investicione banke.

Aktivnosti EU PRO, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona – Šumadije i zapadne Srbije kao i Regionu južne i istočne Srbije.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), saopštila je Kancelarija za komunikacije UNOPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari