Fokus NIS-a – ključni investicioni projekti 1Foto: Promo

“NIS će uprkos krizi, nastaviti sa ulaganjima u ključne projekte koji će doneti najviše benefita kompaniji u budućnosti”, naveo je Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora i finansijski direktor NIS-a u autorskom tekstu za magazin „Biznis“.

Pišući o aktuelnim dešavanjima u naftnom sektoru izazvanim COVID-19, Čerepanov je istakao da je NIS u prvom tromesečju tekuće godine ostvario bolje operativne pokazatelje u mnogim oblastima nego prošle godine, ali su nepovoljni trendovi značajno uticali na finansijske rezultate.

“NIS je prvi kvartal završio sa gubitkom od 1,1 milijarde dinara, ali je pokazatelj EBITDA ipak očuvan na pozitivnom nivou od 5,2 milijarde dinara”.

Prema rečima finansijskog direktora NIS-a, uprkos svemu kompanija je investirala 7,7 milijardi dinara u dalji razvoj, ali će u narednom period fokus biti i na jačanju efikasnosti i ostvarivanju ušteda u svim oblastima koje nisu ključne za biznis.

“Finansijska disciplina uz očuvanje ključnih investicionih projekata  prioriteti su NIS-a u ovom trenutku. Jedino na ovaj način iz sadašnjih okolnosti možemo izaći onako kako se to od NIS-a i očekuje-da bude snažna kompanija koja značajno doprinosi budžetu Srbije i koja svojim investicijama pokreće domaću privredu“, zaključio je Čerepanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari