Galenika u prvom kvartalu ove godine za 32 odsto povećala proizvodnju 1Foto: Galenika/Promo

Beogradska farmaceutska kompanija Galenika je u prvom kvartalu ove godine povećala proizvodnju za 32 odsto u odnosu na isti period 2020. i zabeležila rast na tržištu od šest odsto, saopšteno je danas.

Izvoz u zemlje regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) je povećan za 147 odsto, a na međunarodnim tržištima van regiona (EU, Bliski istok, Afrika) za 96 odsto.

Registrovano je osam novih proizvoda, od kojih su četiri već puštena u promet. Plan je da do kraja 2021. na tržištu bude još 10 novih Galenikinih proizvoda.

U saradnji sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, Galenikin institut za istraživanje i razvoj radi na transferu tehnologije još četiri proizvoda iz novije generacije generičkih lekova.

U saopštenju Galenike je istaknuti da će od maja, u godini kada se obeležava 76 godina rada kompanije, biti promenjen njen vizuelni identitet, u skladu sa modernom poslovnom vizijom.

„Tokom prethodne dve godine kompanija je prošla intenzivni period investicija i transformacije, zahvaljujući kojima se repozicionirala i zauzela visoko i stabilno drugo mesto po udelu na farmaceutskom tržištu u Srbiji. Galenika ostaje beskompromisno posvećena ljudima i verna zdravlju“, rekao je generalni direktor Galenike Rikardo Vian Markes.

Galenike je krajem 2017. godine, postala je deo NC grupe koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u Latinskoj Americi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari