Gojković: Razvojni budžet Ministarstva kulture, više novca za konkurse 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Planirani budžet Ministarstva kulture i informisanja u 2021. godine je razvojni, jer smo se izborili za više novca i povećali smo iznose za gotovo sve konkurse iz oblasti kulture i informisanja koji će uskoro biti raspisani, rekla je danas resorna ministarka Maja Gojković.

Izborili smo se za više novca za važne stavke, vidan je finansijski napredak u odnosi na godine iza nas i imaćemo stabilno finansiranje ustanova kulture, rekla je Gojković u popodnevnom delu skupštinske rasprave o predlogu budžeta za 2021. godine.

Maja Gojković je navela da, uprkos zdravstvenoj krizi, sektor kulture i informisanja nije ostao po strani u predlogu budžetu za narednu godinu, uz napomenu da iznosi 13 milijardi i veći je za 10 odsto u odnosu na nedavni rebalans za 2020. godinu.

Najznačajnije povećanje u budžetu je za projekat „Gradovi u fokusu“ sa 349,5 miliona dinara, kao i 302 miliona dinara za projekat Novi Sad – evropska prestonica kulture, rekla je Maja Gojković.

Ona je navela da će sada Ministarstvo koje vodi, umesto Ministarstva privredi, odlukom Vlade Srbije prvi put dodeljivati podsticaje za proizvodnju audovizuelnih dela, odnosno filmova u iznosu od 700 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari