Grad Požarevac opredelio šest miliona za invalidska udruženja 1Foto: Z.V.

Grad Požarevac nastavlja humanu tradiciju staranja o hendikepiranim osobama pa će tako u 2021. godini finansirati ili učestvovati u realizaciji programa i projekata udruženja koja su od javnog interesa za Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom.

Naime, Gradsko veće Požarevca raspisalo je  Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja koja su od javnog interesa za Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom u 2021. godini, sredstvima iz budžeta Grada Požarevca,  u ukupnom iznosu od 6 miliona  dinara. Sredstva za realizaciju programa ovog javnog konkursa obezbeđena su u budžetu grada za 2021. godinu.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa imaju udruženja koja su od  javnog interesa za Grad Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom  pod uslovom da sprovode aktivnosti ili da im je sedište na području Grada Požarevca, kao opštinske ili međuopštinske organizacije.

Obrazac prijave na javni konkurs biće dostupan na zvaničnoj interent prezentaciji grada Požarevca a može se preuzeti u pisarnici Gradske uprave.

Gradsko veće usvojilo važne odluke za tekuću godinu

Gradsko veće Požarevca održalo je prvi sastanak u tekućoj godini na kome su usvojene važne odluke za predstojeći period.

Usvojen je Predlog programa letnjeg i zimskog održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva, zatim javne rasvete kao i održavanje javne higijene u Požarevcu i Kostolcu za 2021. godinu.

Gradski većnici su između ostalih odluka usvojili i Predlog zaključka na mesečnu dinamiku utroška budžetskih sredstava za program Narodne kuhinje – Crvenog krsta za tekuću godinu.

Gradsko veće je usvojilo i odluku o raspoređivanju sredstava za sufinansiranje projekata radi ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Požarevca u 2021. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari