Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima obišao radove na izgradnji Sopotske petlje 1Foto: Z. Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima obišao je danas radove na izgradnji Sopotske petlje kraj Pirota čija izgadnja je od velikog značaja za meštane sela kraj deonice istočnog kraja Koridora 10 koja gravitiraju ka Staroj planini. Vrednost radova je 2,2 miliiona evra a radove finansiraju Koridori Srbije i Putevi Srbije.

– Bez ove petlje meštani sela Temska i ostalih sela pored koridora bi bili u neprilici da brže stignu do svojih imanja i do Pirota i morali bi da idu preko petlje Pirot-Zapad. Zahvaljujemo se Koridorima Srbije i Putevima Srbije što su nam izašli u susret i dodatno izdvojili novac za izgradnju Sopotske petlje posle izgradnje istočnog kraka Koridora 10. Nadam se da će radovi biti završeni do proleća iduće godine- rekao je Vasić posle obilaska radova.

Prema njegovim rečima, pre oko dva meseca potpisan je i ugovor sa Koridorima Srbije i izvodjačima radova o obnovi regionalnih puteva koji nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima obišao radove na izgradnji Sopotske petlje 2
tekst i foto Z.Panić

– U toku su radovi na rekonstrukciji puta od industrijske zone grada ka Temskoj u dužini od 4,2 kilometra i reč je o ozbiljnim radovima. Biće rekonstruisani i regionalni putni pravci od Sukova do Trnskih Odorovaca. Očekuju se i radovi od Sadikovog bunara do Blata prema Babušnici, od Malog mosta da kamenoloma “Kitka“, kao i regionalni putevi od manastira Sveti Ilija do sela Rsovci i od Slavinje do Izatiovaca na Staroj planini. To su veoma ozbilnji radovi koje finnasira Evropska banka za obnovu i razvoj preko Koridora Srbije i Puteva Srbije. Možemo da budemo zadovoljni. Radova će biti i na regionalnim putevima na području susednih opština Dimitrovgrad i Bela Palanka. Kada se sve to završi za oko 15 meseci, znatno će se popraviti stanje regionalnih putnih pravaca na području Grada Pirota. Ono što je još značajnije otvaramo put prema Jermi, manastirima u Sukovu i Poganovu, prema manastiru Sveti Ilija i Staroj planini- rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari