Gradonačelnik Zrenjanina: Ne gasimo prečistač vode, očekujemo skidanje zabrane 1Foto: FreeImages / Matthew Bowden

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je danas da ne očekuje da se „gasi“ postrojenje za prečišćavanje vode, već da je optimista i da očekuje da analize vode budu dobre i da zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda bude uskoro skinuta.

On je novinarima rekao da se od ponedeljka stoprocentno snabdevanje vode vrši preko tog prečistača, da se rade svakodnevne analize, na ulazu i izlazu iz postrojenja, kao i da se od juče rade i analize vode na rubnim delovima grada, na osam referentnih tačaka.

„Te analize će nam stići u toku dana i mogu reći da su prve analize veoma, veoma dobre i da sam optimista, da nećemo gasiti prečistač već i da analize budu dobre i da skinemo zabranu“, kazao je on.

Voda u zrenjaninskom vodovodu zabranjena je za piće od 2004. godine zbog povećane količine arsena u njoj.

Postrojenje Sinerteka pušteno je u rad najpre 2017. godine, ali je zbog problema oko garancija i različitih tumačenja ministarstava prestalo sa radom, a zatim je pušteno i krajem 2018. ali je zbog tehničkih problema prestalo sa radom posle četiri meseca.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je juna ove godine posle obilaska postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu i sastanka sa rukovodstvom fabrike, gradonačelnikom i predstavnicima građana, da očekuje da voda iz tog postrojenja krene sredine jula i da Zrenjaninci zdravu vodu dobiju u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari