Hotel „Hilton“ otvoren svečano, ali ne i stvarno 1Foto: Aleksandar Levajković / FoNet

Novi hotel „Hilton“ koji je prošlog četvrtka svečano pušten u rad, počeće stvarno da radi tek 9. marta.

Ovo su novinari Danasa saznali juče na ulazu, kada su „u svojstvu građana“ želeli da u novom objektu popiju kafu i osete nešto od ushićenja koje je imao Aleksandar Vučić koji ga je „u svojstvu predsednika“ i u pratnji premijerke Srbije pustio u rad nekoliko sati pred početak izborne ćutnje u glavnom gradu.

Na zapanjeno čuđenje nesuđenih i preuranjenih gostiju „nije valjda da je svečano presecanje vrpce bila samo predizborna vest“ zatečeno osoblje na ulazu u predvorje pokazalo je blagonaklonu postiđenost. Od njih se moglo saznati, da „već ima nekoliko gostiju na spavanju“, ali će druge usluge početi da pruža 9. marta.

Predsednik Vučić je inače na otvaranju u četvrtak, presekao vrpcu zajedno sa Anom Brnabić, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ministrom turizma Rasimom Ljajićem, ambasadorom SAD Kajlom Skatom, potpredsednikom kompanije „Hilton“ za Evropu Johem-Janom Šlajferom, predstavnikom kompanije „Belaga Management Belgrade“ Zlatkom Zdunjićem i generalnim menadžerom „Hilton Belgrade“ Nikolasom Huvertom.

Iako su građevinsku dozvolu dobili još u februaru, početak radova odlagan je zbog komplikovane birokratske procedure, pa su radovi na izgradnji hotela počeli u aprila 2016. godine. Vučić je na otvaranju izjavio da je hotel „Hilton“ dragulj Beograda i da je njegovo otvaranje veliki uspeh i pobeda svih koji su na tome radili proteklih 18 meseci.

– Beograd je od danas vaš grad, obeležili ste ga i stavili na mapu udobnosti i luksuza – izjavio je predsednik i dodao da je njihovo postignuće to što „Beograd hoće da kupe, hoće da dođu do njega, Beograd je postao isplativ i prepoznatljiv brend, na kome može da se zaradi“, kazao je Vučić.

Gradonačelnik Mali ocenio je da je Beograd otvaranjem hotela “Hilton” postao evropska i svetska metropola i istakao razloge za ponos.

– Prvi je što je Srbija postala zemlja koja se ekonomski brzo razvija, postala faktor stabilnosti i zemlja o kojoj se, posale teških reformi, priča u superlativima. Beograd je postao ekonomski stabilan, vratili smo pola duga koji smo nasledili od prethodne vlasti, dobili visoki kreditni rejting. Ne bi se “Hilton” usudio da dođe u zemlju koja je nestabilna i grad koji nije samoodrživ – zaključio je Mali i dodao da je za dolazak “Hiltona” zaslužna činjenica da se u Beogradu sada izdaju brzo građevinske dozvole, zbog čega je postao grad kranova, grad u kojem je smanjena nezaposlenost istakavši da je imao čast da aprila 2016. godine postavi kamen temeljac za „Hilton“.

Da podsetimo, priprema parcele i rušenje objekata na uglu ulica kralja Milutina i Srpskih vladara gde je sagrađen hotel izvršena je pre više godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari