Ilić: Srbija izgubila milijardu evra u putnoj privredi 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Srbija je izgubila milijardu evra na poslovima u putnoj privredi, jer se sprovode bez tendera, izjavio je danas lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Ilić je na konferenciji za novinare upitao zašto se svi poslovi u građevinarstvu i putnoj privredi dodeljuju bez tendera, navodeći kao primere auto-put Pojate – Preljina, Preljina – Požega, obilaznicu oko Beograda, kao i deonicu Obrenovac – Surčin.

Slavimo da je sklopljen ugovor u Kini, što je tačno, kaže Ilić, ali ističe da će jedan kilometar polu auto-puta na obilaznici koštati 20 miliona evra, jer je jedna traka urađena.

„Da li neko u Srbiji ima mozga da o tome razmišlja“, pita se Ilić koji tvrdi da je do sada najskuplji autoput, u punom profilu, koštao 7,2 miliona evra po kilometru.

Komentarišući jučerašnju izjavu predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, na Glavnom odboru stranke, da je njegova politika o Kosovu doživela poraz, Ilić kaže da on već šest godina ukazuje da je Vučićeva kosovska politika „jalova i totalno pogrešna“.

„Izgleda da su svi u svetu to shvatili, a samo on (Vučić) nije shvatio, uporno gurajući priču o podeli Kosova…da bi se u jučerašnjem finalu žalio kako nema podršku za svoju politiku, maltene ni od svoje stranke“, konstatovao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari