Infrastrukturni projekti Srbije i Kine vredni blizu 10 milijardi 1Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom kineske osiguravajuće kompanije „Sinosure“ Vang Tingkeom o mogućnostima saradnje, s obzirom na velike infrastrukturne projekte koje Srbija realizuje ili planira sa Кinom, a koji su vredni blizu 10 milijardi dolara.

„Potencijalna vrednost svih projekata sa Kinom, onih koje trenutno realizujemo, kao i onih koji su u planu, iznosi blizu 10 milijardi dolara“, izjavila je Mihajlović i istakla da je Srbija ponosna što je deo globalne inicijative „Jedan pojas, jedan put“, navodi se u saopštenju.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje sa kineskim kompanijama i navela da je Srbija zainteresovana i za saradnju sa kompanijom „Sinosure“.

Vang Tingke je kazao da kompanija „Sinosure“ posluje u više od 200 zemalja sveta, kao i da podržava više od 13.000 kompanija.

„Spremni smo da podržimo projekte iz saobraćajne i energetske infrastrukture. Zainteresovani smo za više vidova saradnje, kako kroz finansiranje projekata, tako i kroz preporučivanje Srbije našim klijentima, da dođu i učestvuju u ekonomskom razvoju zemlje“, rekao je on.

Na sastanku je istaknuto da će u Pekingu naredne sedmice, prilikom poste državne delegacije Srbije Kini, biti potpisani finasijski ugovori za treću deonicu brze pruge od Beograda do Budimpešte i izgradnju deonice Koridora 11 Preljina-Požega, kao i da se razmatraju načini finansiranja deonice auto-puta od Požege do Boljara, vredne skoro dve milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari