Investitor objekta u Bloku 37 najavio tužbu protiv DS zbog tvrdnji o nelegalnoj gradnji 1Foto: N1

Kompanija Durst development doo najavila je večeras da će tužiti beogradski odbor Demokratske stranka (DS) zbog kako su naveli, iznošenja neistina u vezi radova na izgradnji poslovnog kompleksa u novobeogradskom Bloku 37. 

Reagujući na navode DS da za taj objekat „ne postoji građevinska dozvola kao ni važeća Potvrda za prijavu radova“, kompanija je saopštila da za radove na toj lokaciji poseduje „kompletnu dokumentaciju“ što su kako je navedeno, „utvrdile i sve inspekcijske službe“.

„Ne isključujemo mogućnost da je izjava data zbog nestručnosti kadra DS da informaciju zvanično i proveri kod nadležnog Sekretarijata, ako se već ne snalaze na sajtu Agencije za privredne registre, u delu – Centralna evidencija objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola. Pretragom po broju predmeta – ROP-BGDU-32429-WA-112018, svaki građanin Srbije, može videti informaciju da je zahtev usvojen“, stoji u saopštenju.

Iz kompanije su najavili da će „za svako dalje iznošenje netačnih i neproverenih informacija, a usled dostupnosti svih tačnih podataka“, pokrenuti sudski postupak za naknadu štete, „u onoj vrednosti koja je izgubljena zbog štete nastale na tržištu nekretnina i nepoverenja klijenata“.

„Izgradnja našeg objekta postala je moneta za potkusurivanje političkih protivnika, koji su u nezadovoljstvu stanara iz Bloka 37 prepoznali vlastiti interes, pa informacijama i činjenicama od početka barataju manipulativno, našu kompaniju izvrgavaju ruglu a stanare dovode u zabludu, podižući na taj način još više tenzije u javnosti“, stoji u saopštenju.

DS je ranije danas pozvala beogradske vlasti da obustave „nelegalnu gradnju“ u Bloku 37 za koju, kako su naveli, ne postoje dozvole.

„Jasno je da građevinska dozvola za sporni objekat ne postoji, kao ni važeća Potvrda za prijavu radova na koju se pozivaju investitori. Postojala je dozvola koja je bila izdata pre četiri godine, a koja je prestala da važi pošto investitor nije počeo sa gradnjom objekta u zadatom roku, a na sajtu stoji i obaveštenje da je zahtev investitora za prijavu radova odbačen“, navela je DS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari