"Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju" na Srebrnom jezeru i Ramskoj tvrđavi 1Direktorka Turističke organizacije Srbije promoviše mesta za letni odmor Foto: velikogradiste.rs

Turistička organizacija Srbije započela je, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, letnju promotivnu kampanju pod sloganom „Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“ kako bi turistima približila turističku ponudu Srbije i stimulisala ih da odmor provedu na nekoj od domaćih destinacija.

Inače, ovaj projekat obuhvata medijsku i digitalnu kampanju, preporuke poznatih ličnosti i tesnu saradnju sa lokalnim turističkim organizacijama.

Direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišla je turističke lokalitete u opštini Veliko Gradište, u pratnji domaćina, predsednika opštine, Dragana Milića.

– U sklopu naše letnje promotivne kampanje „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ evo nas na Srebrnom jezeru, predivnoj destinaciji koja stvarno može da ponudi našim građanima kvalitetan i sadržajan odmor na obalama jezera, ali i da pruži dodatan turistički sadržaj kroz obilaske u neposrednoj blizini Srebrnog jezera. Danas smo imali prilike da vidomo da je čitav donji tok Dunava, Donje Podunavlje, zaista turistički biser Srbije i zavređuje pažnju naših domaćih gostiju- rekla je Labović i dodala da je ove godine najbezbednije letovati u Srbiji.

-Mislim, i da se nije desilo ovo sa COVID-om valjalo je letovati na Srebrnom jezeru i u Velikom Gradištu. Mi smo ovde malo privilegovani jer živomo na obali Dunava, imamo prelepo Srebrno jezero koje postaje prepoznatljiva turistička destinacija i za Srbiju i van Srbije. Imamo i reku Pek na 500 metara od centra grada, poručio je Milić.

On je pozvao goste da obiđu i Ramsku tvrđavu, renoviranu pre dva meseca od strane Turske, kao i Viminacijum i Ljubičevo, što zajedno čini jedinstvenu turističku ponudu, zatim Golubačku tvrđavu i manastire Tumane i Nimnik. U blizini je i Lepenski vir odakle turisti mogu nastaviti prema Kladovu i Negotinu.

Kako je naveo, Srebrno jezero je za goste obezbedilo brojne sadržaje – marinu, akva park, dva turistička broda koji saobraćaju u pravcu Golupca i Rama, sportske terene, košarkaški kamp Miloša Teodosića i veslački centar Veslačkog saveza Srbije. On je ovom prilikom najavio i otvaranje sportske hale gde je u planu formiranje odbojkaškog kampa sa selektorom srpske reprezentacije, Gradištancem, Bobom Kovačem.

– Izuzetno dobro su se pokazali vaučeri, a sve veći broj rezerviše smeštaj za sedam i 10 dana što do sada nije bio slučaj. Očekujemo izuzetno dobru sezonu, prošle godine imali smo 100.000 prenoćišta, a očekujemo i 50 odsto više, naglasio je predsednik Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari