Joksimović: SAD nastavlja da podstiče uvođenje evropskih normi 1Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa direktorom USAID u Srbiji Majkom de la Rosom o razvojnoj pomoći i bespovratnim sredstvima kojima će Sjedinjene Države nastaviti da podstiču uvođenje evropskih normi u našoj državi.

Joksimović je precizirala da je dosadašnja pomoć USAID bila usmerena ka konkretnim projektima, poput snaženja lokalne samouprave i stvaranja uslova za lokalni ekonomski razvoj, odnosno reformu pravosuđa i podršku Srbiji na putu evropskih integracija.

Podsetila je da su se SAD sa do sada izdvojenim bespovratnim sredstvima potvrdile kao jedan od najvećih bilateralnih donatora u procesu reformi.

De la Rosa je pohvalio činjenicu da su do sada izdvojena sredstva korišćena na transparentan i efikasan način, odnosno da su upotrebljena upravo tamo gde je bilo namenjeno i da su ostvareni dobri rezultati.

Potvrdio je da će SAD nastaviti da podržavaju reforme u Srbiji sa namerom da stimulišu konkurentrnost privrede, unaprede oblast vladavine prava i borbu protiv korupcije, odnosno povećaju efiksanost državnih institucija, navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari