Još jedan turistički brod u sektoru Đerdapa 1foto: Horizont-boat.com

Inostranim turističkim kruzerima koji krstare Dunavom i turističkim brodovima dvaju kladovskih hotela, ovog juna pridružio se i treći turistički brod u sektoru Đerdapa. Reč je o brodu Horizont, Horizont turista d.o.o. iz Beograda, koji je koncipiran kao brod visoke turističke klase i idealan je za panoramsko razgledanje Dunava i okoline.

– Brod Horizont  je najmlađi brod u Srbiji i svojim dimenzijama i iskusnom posadom pruža sve mogućnosti za prihvat i uživanje 180 putnika. Tehnički je kompletno opremljen tako da može pružiti sve neophodne usluge za organizaciju različitih seminara, konferencija, obuka, tim bildinga, kao i drugih dešavanja i proslava. – kaže za Danas izvršni direktor Horizont turista Petar Jovanović, ističući da oni jedini u Srbiji, mogu da ponude međunarodnu brodsku liniju između dve države, Srbije i Rumunije.

Prema rečima Jovanovića, za koji dan zvanično će stratovati međunarodna brodska linija na relaciji Kladovo – Turn Severin. Vožnja od Kladova do rumunskog grada Turn Severin traje petnaestak minuta, na šta treba dodati i carinske formalnosti, a brod Horizont saobraćaće na ovoj relaciji tri puta dnevno svakoga dana.

-Zvanično počinjemo u četvrtak, 20. juna i do nedelje je promotivni period sa gratis vožnjama. Inače, cena karte u jednom pravcu je 600 dinara, dok povratna košta 900 dinara. – navodi Jovanović, najavljujući da će na međunarodnom putničkom pristaništu u Kladovu na kome je već otvorena suvenirnica, prodavnica i biletarnica za prodaju karata, kroz dva meseca biti otvoren i fri šop.

Još jedan turistički brod u Kladovu koji u svojoj ponudi ima i međunarodnu brodsku liniju u skladu je sa aktivnostima i nastojanjima ove podunavske opštine na polju razvoju turizma i stvaranja prepoznatljivog turističkog identiteta.

-Turizam je nama najznačajnija grana i naša vizija kojom želimo da stavimo Kladovo na turističku mapu ne samo istočne Srbije nego i cele Srbije. Dunav ne sme biti granica, već mora da spaja dva prijateljska naroda i to će biti tako, siguran sam, i u budućnosti. – izjavio je novinarima nakon panoramske vožnje predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić.

Rumunski turisti često borave u Kladovu, naročito u dane vikenda i tokom praznika, pa se s razlogom očekuje da će brod Horizont imati i dosta putnika iz Turn Severina. Međunarodna brodska linija, pretpostavlja se, olakšaće put turistima i iz Srbije i iz Rumunije, a smanjiće i gužve na granici. Nova turistička atrakcija, računa se, imaće i pozitivne efekte na porast broja turista. Turistički poslenici Kladova očekuju da će brojka od 75 hiljada noćenja u 2018. godini, u ovoj biti znatno premašena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari