Jovanović (CLS): Višestruko sporan ugovor Telekoma i Telenora 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da je „nejasan poslovni interes Telekoma“ da drugom telekomunikacionom operateru, Telenoru, „stavi na raspolaganje svoju optičku infrastrukturu“.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da će Telekom tako svesno ući u proces koji će najverovatnije dovesti do smanjivanja vrednosti ove kompanije koja je u većinskom vlasništvu države, kao i njenog udela na tržištu.

„Takođe, po do sada dostupnim informacijama, Telekom će Telenoru po povlašćenim uslovima ustupiti samo deo svoje infrastrukture, i to one koja direktno ugrožava ostale učesnike na tržištu, što će neminovno dovesti do sudskih postupaka i plaćanja ogromnih penala“, rekao je Jovanović.

On je naveo da sve to ukazuje da motivi iza ovakve saradnje nisu komercijalni, već politički, odnosno da se Telekom „nezakonito koristi u obračunu sa trećim operaterom koji proizvodi sadržaje koji su profesionalni i van kontrole izvršne vlasti“.

Pojedine opozicione stranke u Srbiji i Junajted (United) grupa su povodom navoda o spajanju srpskog državnog operatera Telekom i češkog Telenora upozorili ranije da je „cilj udruživanja Telekoma i Telenora je da bi se uništio SBB, čime će biti ugrožen opstanak nezavisnih medija u Srbiji“. iz Telekoma je saopšteno da nije reč o spajanju dve kompanije, već „o redovnoj ugovorenoj saradnji“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.