Kazahstanci se interesuju za RTB 1

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je tokom posete Kazahstanu državne i privredne delegacije Srbije, kazaška strana posebno izrazila zainteresovanost za učešće u javno privatnom partnerstvu.

Reč je „nekoj vrsti saradnje“ u javnim preduzećima Srbije kao što su RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK, Luka Novi Sad.

Knežević je predložio učešće kazaških kompanija u privatizaciji srpskih preduzeća jer je u portfelju Ministarstva privrede ostalo oko 170 preduzeća, među kojima ima dosta onih koji mogu lako da se privatizuju i budu dobra i kvalitetna preduzeća na tržištu.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je sa ministrom nacionalne ekonomije Kazahstana Kuandikom Bišimbajevim potpisao Mapu puta za unapređenje saradnje između Srbije i Kazahstana za period 2017. i 2018. godine.

Tim dokumentom, kako se navodi, predviđene su konkretne aktivnosti za unapređenje saradnje dve zemlje u resorima privrede, poljoprivrede, kulture, omladine i sporta, dogovorene na prvom zasedanju Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju, održanom u avgustu ove godine u Beorgadu.

„Za Srbiju je interesantno učešće naših građevinara u izgradnji velikih infrastruturnih projekata u Kazahstanu”, rekao je Knežević.

On je preneo da je na sastancima razgovarano i o uspostavljanju dirketnog aviosaobraćaja između Astane i Beograda što bi u velikoj meri omogućilo bolju komunikaciju među privrednicima.

Knežević je ocenio da je poseta Kazahstanu vrlo uspešna i da su obe zemlje vrlo zainteresovane za produbljivanje ekonomske saradnje, stoji u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari