Kineski investitor dobio pravo svojine nad 96 hektara zemljišta u Zrenjaninu 1Foto: Grad Zrenjanin / Vlasnik Linlonga Vang Feng na potpisivanju ugovora u Zrenjaninu

Na mestu gde su do sada bile plodne njive gradiće se fabrika prenumatika, pa je tim povodom danas u Zrenjaninu potpisan ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanin.

Ugovor, kojim se prenosi pravo svojine, potpisali su director Republičke direkcije za imovinu i vlasnik kineske kompanije “Šandong Linglong“ Vang Feng.

– Srećan sam što ćemo u Zrenjaninu imati fabriku koja će proizvoditi visoko kvalitetne gume, a istovremeno će voditi računa o zaštiti životne sredine . Naš sledeći korak je detaljni plan projekta. Zatim ćemo početi sa prijemom radnika tehničke struke, koje ćemo poslati u Kinu na obuku – rekao je Vang Feng, nakon potpisivanja ugovora.

Kako je navedeno, kineska kompanija postala je vlasnik 96 hektara gradskog građevinskog zemljišta i za dva dana biće položen kamen temeljac, čime počinje realizacija najveće grinfild investicije u Srbiji.

– Ovim ugovorom prenosimo pravo svojine na zemljištu površine 96 hektara, na kojem će se graditi najveća fabrika u Srbiji, na oko 500.000 kvadratnih metara. Tu će se proizvoditi najkvalitetnije gume a zaposliće se 1.200 ljudi – izjavioje direktor republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

U subotu, 30. marta, u industrijskoj zoni Jugoistok biće položen kamen temeljac za fabriku pneumatika, a svečanosti će prisustvovati državni vrh Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari