Kompanija Adient otvara pogon u Loznici 1Foto: wikipedia

Kompanija Adient, globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, otvoriće pogon u Loznici koji će proizvoditi navlake i uzglavlja za tekstilna i kožna sedišta.

Površina nove zgrade, koja je trenutno u izgradnji, iznosi 12.500 kvadratnih metara, a kompanija namerava da do 2022. godine, u opštini Loznica otvori više od 1.500 novih radnih mesta.

Kompanija će u nekoliko narednih meseci organizovati proizvodnju u zakupljenom objektu, dok zaposleni i pogonska oprema ne budu mogli da se krajem ove godine premeste u novu halu.

Prema navodima potpredsednika evropskog operativnog sektora Vladimira Teplika, proizvodnja u privremenom objektu je već pokrenuta, a pogon u Loznici snabdevaće nekoliko proizvođača automobila u Evropi.

Od 2012. godine kompanija Adient upravlja kompletnim pogonom za proizvodnju sistema sedišta u Kragujevcu, koja isporučuje kompaniji Fiat Krajsler automobili u tom gradu.

Adient je globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, sa oko 85.000 zaposlenih u 238 montažnih pogona u 34 zemlje širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari