Mali apeluje na domaće privrednike da iskoriste pomoć države 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar finansija Siniša Mali posetio je kompaniju „Mak Trade“ u opštini Rakovica, koja se bavi proizvodnjom i prodajom artikala iz oblasti automatike, elektroinstalacionog materijala i galanterije i istakao da je važno da država nastavi da pomaže domaćim kompanijama.

Napominjući da je ta firma dobila sredstva iz Fonda za razvoj za nabavku opreme iz Kine, apelovao je na privrednike da iskoriste pomoć države prilikom nabavke opreme i unapređenja procesa proizvodnje, jer to donosi i nova radna mesta, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

„Mi smo kao država ove godine uspeli da im pomognemo (Mak Trade) sa 40 miliona dinara iz Fonda za razvoj i sa 12,5 miliona dinara za nabavku opreme iz Kine, od čega su dva i po miliona dinara bespovratna pomoć države. Želim da apelujem na naše privrednike i da ih pozovem da iskoriste pomoć države prilikom nabavke opreme i unapređenja procesa proizvodnje, jer to donosi i nova radna mesta. Ovoj kompaniji je cilj da sa 82 uskoro dođe do 200 zaposlenih i zato sam danas ovde – da se borimo za svakog novog zaposlenog“, rekao je Mali.

Vlasnik kompanije Slavko Radmilović rekao je da preduzetnicima subvencije mnogo znače, jer im znatno olakšavaju posao.

„Zahvaljujem ministru na poseti i pomoći države. Svojim kolegama preduzetnicima želim da kažem da slobodno apliciraju, vrlo je jednostavno, pomoć se vrlo lako dobija, za 26 godina koliko ova kompanija radi, nikad lakše nisam dobio sredstva, i zato pozivam preduzetnike da apliciraju i uzmu nepovratna sredstva. Zahvaljujući sredstvima iz Fonda za razvoj kupujemo još jednu liniju i širimo proizvodnju“, rekao je Radmilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari