Mali: Bez dvostrukog oporezivanja 1Foto: FoNet

Ministar finansija Siniša Mali i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam potpisali su danas Ugovor između Vlade Srbije i Vlade Izraela o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbegavanja plaćanja poreza na dohodak.

Mali je istakao da zaključenje Ugovora predstavlja značajan doprinos unapređenju bilateralne privredne i finansijske saradnje između Srbije i Izraela, jer se otklanja dvostruko oporezivanje fizičkih i pravnih lica iz dve države, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Za nas je ovo veoma važan dokument koji treba da doprinese razvoju bilateralnih odnosa između Srbije i Izraela i da motiviše srpske državljane da više investiraju u Izrael, a Izraelce u Srbiju, istakao je Mali.

Mali je podsetio da Srbija, osim Ugovora sa Izraelom, ima u primeni ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa 58 država, da se radi na tome da se taj broj država poveća i na taj način pospeši dalji razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta.

On je zahvalio ambasadorki Izraela u Srbiji na zalaganju da se Ugovor pripremi u kratkom roku.

„Naša spoljnotrgovinska razmena je u prvih devet meseci 2018. godine 45 miliona evra, nešto veća nego 2017. Mi smatramo da obim te razmene može biti veći i da će ovaj Ugovor doprineti tome da se međusobno bolje razumememo“, istakao je on.

Fišer Kam je rekla da je Ugovor koji je potpisan od izuzetnog značaja za poslovnu zajednicu obeju zemalja i da podržava poslovnu komunikaciju i saradnju, kao i zajednička ulaganja.

Ona je istakla da su izraelske investicije u Srbiji iz godine u godinu sve veće, a da će prethodni sporazumi i ugovori koji su potpisani, kao i oni koji su planirani u budućnosti, još više doprineti jačanju trgovinskih i investicionih potencijala.

Fišer Kam je rekla i da veruje u stabilnost Srbije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari