Mali: U junu suficit bio 25 milijardi dinara, za kraj jula se očekuje višak od oko 35 milijardi 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija u junu imala suficit 25 milijardi dinara, skoro 200 miliona evra, a da se krajem jula u budžetu očekuje višak od oko 35 milijardi, odnosno skoro 300 miliona evra.

Mnogo nam jača ekonomija nekgo što smo čak i mi predvideli početkom godine kada smo planriali treći paket pomoći u vreme pandemije, rekao je Mali u jutarnjem programu TV Prva, ocenivši da će ras do kraja godine biti oko šest odsto.

On je , najavljujući realizaciju trećeg paketa pomoći za otklanjanje psoledica pandemije, rekao da je taj paket vredan skoro dve milijarde evra, podsetivši da će u okviru te pomoći punoletni građani dobiti po još po 20 evra.

Građani koji su se prijavili za pomoć od 30+30 evra i već dobili prvu tranšu ne moraju da se prijavljuju

Mali je najavio i da će iduće sedmice 777 samostalnih umetnika dobiti državnu pomoć, a 1. avgusta biće isplaćena i puna minimalna zarada za zaposle u ugostiteljstvu i turizmu.

Veroma je važno da se raspoloživi dohodak ne smanjuje, da se ne usporva privredna aktivnost, ocenio je Mali ocenivši da „ni mnogo veće i razvijenije zemlje“ nisu imale pakete pomoći kao Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari