Mali: U junu suficit bio 25 milijardi dinara, za kraj jula se očekuje višak od oko 35 milijardi 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija u junu imala suficit 25 milijardi dinara, skoro 200 miliona evra, a da se krajem jula u budžetu očekuje višak od oko 35 milijardi, odnosno skoro 300 miliona evra.

Mnogo nam jača ekonomija nekgo što smo čak i mi predvideli početkom godine kada smo planriali treći paket pomoći u vreme pandemije, rekao je Mali u jutarnjem programu TV Prva, ocenivši da će ras do kraja godine biti oko šest odsto.

On je , najavljujući realizaciju trećeg paketa pomoći za otklanjanje psoledica pandemije, rekao da je taj paket vredan skoro dve milijarde evra, podsetivši da će u okviru te pomoći punoletni građani dobiti po još po 20 evra.

Građani koji su se prijavili za pomoć od 30+30 evra i već dobili prvu tranšu ne moraju da se prijavljuju

Mali je najavio i da će iduće sedmice 777 samostalnih umetnika dobiti državnu pomoć, a 1. avgusta biće isplaćena i puna minimalna zarada za zaposle u ugostiteljstvu i turizmu.

Veroma je važno da se raspoloživi dohodak ne smanjuje, da se ne usporva privredna aktivnost, ocenio je Mali ocenivši da „ni mnogo veće i razvijenije zemlje“ nisu imale pakete pomoći kao Srbija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Mali: U junu suficit bio 25 milijardi dinara, za kraj jula se očekuje višak od oko 35 milijardi”

  1. Pa sto ne vratite penzionerima ono sto ste im nezakonito oteli.Mislite da smo vam to zaboravili.Nikada vam to necemo zaboraviti.Da imate bar malo postenja ne bi ste od starih ljudi koji su posteno radili I uplacivali doprinose otimali cetiri godine dobar deo penzije.A sad se jos I hvalite viskom,a da vratite oteto I ne pada vam na pamet.Delite kapom I sakom a dug ne vracate.Sramota.

  2. I opet imamo „višak“ para??!! Nego, koliko smo mi dužni?? Digneš kredit, prodaš državne obveznice pa vodiš društvo u kafanu da ločete i žderete – na to mi svi vi ličite!!!

  3. Od cega visak jado jadna! Jel stvarno ne vidite ili se pravite mutavi dusu vise uzeste raznim nametima! A preko izvrsitelja ubiste narod na mrtvo! Ne treba vam Velja Nevolja.vise. ovi su gori deset puta!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.