Mihajlović: Do kraja godine biće završena brza pruga do Stare Pazove 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Aleksandar Stojanovic/DS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će u julu biti završen desni kolosek brze pruge do Stare Pazove, a do kraja godine cela deonica.

Mihajlović i generalni direktor „Kineskih železnica“ za Srbiju Hu Sjaojung obišli su danas laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta i istakli da je ona mozak buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte.

“U pitanju je najmodernija laboratorija i najmodernije mesto odakle će se upravljati brzom prugom. Danas na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada radi najviše radnika, njih 1.533. Krajem avgusta sledeće godine putovaćemo od Beograda do Novog Sada brzim vozom od 200 kilometara na sat”, kazala je Mihajlović.

Mihajlovićeva je zahvalila kineskom narodu na pomoći tokom epidemije korona virusa i istakla da Srbiju i Kinu povezuju snažno prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja.

Dodala je da Srbija planira da gradi brzu prugu od Beograda do Niša, a očekuje da sledeće godine krene realizacija tih planova.

Hu Sjaojung je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta.

“Ovu laboratoriju odlikuje sofisticirana tehnologija koja zadovoljava sve evropske standarde. Pre ugradnje svih materijala u procesu izgradnje brze pruge, oni će biti testirani u ovoj laboratoriji”, rekao je Hu Sjaojung, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mihajlović: Srbija ostaje na svom putu ka EU

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija ostaje opredeljena evropskim standardima i svom putu ka Evropskoj uniji.

Upitana da prokomentariše sutrašnji onlajn samit o Zapadnom Balkanu u Zagrebu, Mihajlović je rekla da se danas sve zemlje nalaze u ozbiljnoj krizi, kako zdravstvenoj, tako i ekonomskoj i socijalnoj, a da su investicije i projekti način da se ubrza privredni razvoj.

“Srbija radi sa svima koji su najbolji na svetu. Očekujem da nastavimo sa realizacijom projekata koje radimo sa EU, kao što su izgradnja intermodalnog terminala i auto-put Niš-Merdare-Priština, ali i da počnemo zajedno neke nove projekte i da razgovaramo o novim grantovima”, rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari